Scrapfavoriter 2010

Jag har tittat och tittat på mina layouter från 2010 och konstaterat att det är många, många jag tycker mycket om. Att välja bara 10 favoriter kändes väldigt svårt. Antingen var det bara ett fåtal riktiga höjdare eller så får jag ha med långt mer än 10. Nu är urvalet gjort i alla fall och jag är glad att ha scrappat så mycket som jag gjort. För det första är det sätt för mig att må bra och att jag tar mig tid till det är viktigt. Jag är också glad att se att jag tekniskt och konstnärligt utvecklas och jag är nöjd med det jag gör. Men framförallt ser jag ett år av vårt liv bevarat och förhärligat genom fina papper och dekorationer!

En layout med ett favoritfoto. Jag såg ett liknande foto och ville genomföra det. Det var så fint ljus i sovrummet i Sydafrika så vi gjorde ett försök men bäbisen var livligare än jag hade trott. Trots det blev det kanon och det var därför svårt att scrappa fotot men jag fick till det med precis lagom mycket dekorationer.

Den här bara gjorde sig själv. Det var nog en lift eller skiss om utgångspunkt men själva upplägget med den råa cardstocken, spetsrubonsen, fjärilarna och boksidan blev så bra tillsammans med fotona. En annorlunda placering också av tre foton som inte är så vanligt att jag har på layouterna. Jag vill göra fler som ser ut så här.

Det är mycket känsla i den här för det var ett magiskt ögonblick för Benjamin att möta sin lillebror för första gången. Vi var inte med så det är inte jag som tagit fotot vilket gör det ännu mer speciellt. Ett enkelt upplägg med lagom mycket färg och kontrast.

Samma magiska ögonblick för Miriam. Den här layouten blev också väldigt enkelt med brunt, vitt och gult som färger. Jag har dekorerat med journalingrutor vilket jag gillar och så har jag haft gul fluid chalk på de utstansade fjärilarna vilket blev så läckert.

Den här layouten har lite samma känsla som den med bullarna – den bara blev till och jag gillar stilen.

Jag ser ju när jag väljer favoriter att jag tycker om samma sak. Jag gillar att blanda olika slags dekorationer och strö dem över layouten. Designen blev strikt i och med det rutiga bakgrundspapperet och dekorationerna ger kontrast.

En lyckad layout har ofta sin början i bra foton. Den här härliga serien talade för sig själv och när rätt papper kom i min väg så var det lätt att scrappa.

En layout som är olik mig tror jag men det blev så bra. Jag är så nöjd med de olika träden som blev en förlängning av bildens träd.

Jag brukar ju inte lägga så mycket tid på att klippa och klistra men här fick jag ett frispel som blev väldigt lyckat. Att det är ett ursött foto gör inte det hela sämre.

Vissa papper är liksom färdigscrappade som det här. Sån scrapping gillar jag!

Kommentarer

1 Kommentar till “Scrapfavoriter 2010”

  1. Maria
    torsdag 6 januari 2011 @ 08:02

    Vill bara tacka för all inspiration du ger mig, dina layouter är så fina så fina(för att inte tala om dina foton!) Vill önska dig ett riktigt härligt 2011!och jag hoppas förstås att du fortsätter att dela med dig av dina underbara alster!
    /Maria(ditt fan i Örebro:-))

Lämna en kommentar