Vecka 53


Årets sista vecka som glidit in lite i det nya året. Det här är sista bilduppladdningen i den här formen. Jag fortsätter sammanfatta veckan under 2010 men med en annan mall. Jag har också en vecka kvar att sammanställa från hösten.

En vecka med jullov och kallt vinterväder. Vi har varit hemma mycket och haft det skönt och avkopplande. Miriam diskade en dag åt oss och den här gången var det på riktigt. Hon brukar annars bara leka och joxa med vatten och annat men nu diskade hon och sköljde och la på tork. Va nöjd hon var när vi dukade med hennes disk dagen därpå! Vi har också badat mycket eftersom det är så kallt. Den här veckan slog vi på stort och köpte skumbad på Maxi! En dag var det -19 grader kallt på morgonen. Benjamin åkte skridskor en kvart men gav sen upp. Lite senare var det bara -15 och då kom kompis hit och de körde skridskor ett par timmar. Miriam och jag var inne och jag fotade henne framför granen. Jag skulle testa en sak och hon ställde upp som modell. Fast hon blev väldigt putt när jag klagade på att hon inte satt still, hon berättade något och hoppade fram och tillbaka vilket gjorde det väldigt svårt att få in skärpan. Där tog vår fotosession slut för hon tyckte inte att jag lyssnade…..
På nyårsafton var vi hos mormor och träffade kusinerna. Vi hade julklappsutdelning då eftersom vi inte träffats på jul. Vi åkte hem sen på kvällen och såg fyrverkerier hemma i Borggård. Jag måste lära mig till nästa år hur man fotar fyrverkerier.
Det var också bandymatch och 40-årskalas den här veckan. På söndagen åkte vi till Mullsjö för att fira jul tillsammans med farmor, farfar och alla andra. Det hade snöat så otroligt mycket där så vi lekte i den fluffiga snön tillsammans. Det var otroligt vackert där med klarblå himmel och metertjock snö. Till middag servererades det kalkon och Peter såg så manlig ut där han stod och skar upp den så det var tvunget att dokumenteras!

Vecka 52


Det här var julveckan full av förberedelser för julen och så själva firandet av den härliga högtiden. Det var mycket plock och städ för att göra julfint i vårt hus. Vi pysslade lite gott som pepparkakshus. Samtidigt var det underbart väder och isbanan blev spolad så Benjamin flyttade ut med skridskorna på. Miriam väntade varje dag på att posten skulle komma med julkort. Granen blev klädd och massor av julklappar fylldes på under den. Jag lyckades få möjlighet att ta julfoton av barnen på själva julafton. Det måste vara det faktum att det var julafton som gjorde det möjligt för jag bara sa att jag ville det och de följde med ut. Nästa foto är också taget på julafton då Benjamin bygger på en av sina julklappar. Samtidigt har han Guitar Hero gitarren runt halsen och fotot får symbolisera hur mycket han och Miriam lekt med varandra den här veckan. De har också återupptäckt sina tv-spel och haft många trevliga stunder tillsammans. En annan rolig lek var att välta den stora kartongen som min julklapp kom i. Peter har köpt ett massagebord till mig och jag blev väldigt glad och överraskad. Kartongen har de lekt med i tre dagar nu. Man kan också vända den upp och ner och gömma sig under – en mycket rolig lek! På söndagen fick vi härligt besök av Julia och hela fotot får symbolisera att den här veckan har vi suttit många långa stunder vid köksbordet med tända ljus och pratat. Det har varit med varandra, med släktingar, med barnen och med en vän.

Vecka 51


Man ser på bilderna att det är dagar med lite dagsljus så här års. Men till vår stora glädje kom det snö i veckan och den har legat kvar. Jag fångade en bild i tisdagsmorse på väg till jobbet och barnen var ute i mörkret och åkta pulka sen på kvällen. Det har varit avslutningar för tre familjemedlemmar. Det var Miriams första skolavslutning med sång i kyrkan. Det börjar sprida sig lite mer julstämning härhemma med tex hyacinter. Julförberedelsena pågår med julkortsskrivande och julshoppande. Vi har också börjat ordna för lillebrors ankomst. Vi plockar fram, köper och lånar saker som vi behöver. Vi har också fått vår första present – mysiga kläder från min klass. Söndagen avslutades med att Benjamins juklapp till sig själv byggdes ihop och testades.

Vecka 50


Ännu en hektisk vecka med omvälvande förändringar. Veckan började med att jag flätade Miriams hår. Det blev tjocka flätor den här gången och det är tur att vi inte la så mycket tid på det nu för jag måste göra det snyggare innan vi reser. Att bara ha en bil har varit besvärligt i stort sett det senaste året och nu hade Peter bestämt sig för att göra slag i saken och köpa en. Vi hittade en på Blocket och Peter for iväg efter jobbet i onsdags. Samtidigt så ringde Adoptionscentrum och berättade om våran lillebror. Det var en mycket förvirrad stund för alla men bil blev det och lillebror väntar på oss. Vi berättar för alla vi möter om det fantastiska som hänt och försöker att förstå det som inte går att förstå. På kylskåpet hänger de två bilder vi har på prinsen. Men viktigaste av allt är att han redan har en stor plats i våra hjärtan!

Barnen har fått adventspresenter i år och det är nya filmer. Det har varit uppskattat så här i decembermörkret. Miriams klass uppträdde med ett otroligt fint luciatåg och den finaste lucian var vår tjej. Hon var så nervös och pirrig innan stumpan.
Benjamin fyllde år på lördagen och fick en ny fin skateboard. Sen drog han och pappa iväg på bandysammandrag. Han gjorde 4 mål på 4 matcher. Han är så duktig!
På söndagen var det söndagsskolfest i kyrkan och sen åkte vi iväg till Rejmyre för att njuta av julbord.

Vecka 49


En vecka i julens tecken. På tisdagen var det dags för första luckan i julkalendrarna och första avsnittet på tv:n. Jag hade möjlighet att hälsa på i skolan också. Miriam fick dra bladet på almanackan och Benjamin räknade matte. På onsdagen var hela världen täckt av frost och is. Dessutom så sken solen. Jag uträttade några ärenden mitt på dagen och passade på att njuta av solen. Peter lagar julgransbelysningen så att vi kunde få upp våran utegran. Månene var full och gjorde vinterkvällen magisk och förtrollad. Vi kokade knäck för att sälja på julstugan och som tur var blev det lite över. Peter och barnen var på Busfabriken på lördagen och så kom granen upp till slut. Det är så fint med ljus i trädgården. Första bilden på veckan symboliserar något som i stort sett varje kväll nämligen att Benjamin måste äta innan han går och lägger sig. Det kan ha gått en timme mellan maten och sängdags och ändå är han jättehungrig. Varje gång vi äter så påminner vi om att han ska äta ordentligt för att inte behöva äta sen. Han lovar och så blir det mat i alla fall för han kan ju inte sova hungrig.

Vecka 48

Julen närmar sig och det var skönt att få ljusa upp novembermörkret med ljusstakar och stjärnor. Jag tycker också om julstjärnor så några pryder fönstren i köket. Vi har plockat ut flätor från Miriams hår vilket resulterade i en mycket rolig frisyr. Nästan mikrofonfrilla som Peter så gärna vill att barnen ska ha. Snart blir det nya fina flätor.
Vi firade Peters födelsedag med present och kladdkaka. Jag fick för första gången på länge möjlighet att lyssna på melodikrysset samtidigt som jag röjde i köket. Lördagseftermiddagen ägnades åt pepparkaksbak. Det kavlades, trycktes ut figurer och åts mängder av deg. Söndag betydde kyrka för halva familjen och det var verkligen länge sen sist. Det var en härlig 1:a adventsgudstjänst med alla fina sånger och brassorkester. På eftermiddagen hade vi middagsbesök vilket var så trevligt. Tyvärr blev det inget foto på det men minnet lever kvar. Peter och jag gick en promenad på kvällen vilket vi pratat i ett år ungefär om att vi kan göra nu när barnen är så stora. Bättre sent än aldrig.

Vecka 47


Veckan som gått har verkligen varit mörk och regnig. Mörkt när man åker till jobbet och mörkt när man kommer hem. Det har varit trötta barn och trötta föräldrar därav fotot på kuddarna i sängen. Jag såg här att Diana hade tagit kort på sin trappa och hon uttryckte en glädje över att bo i hus. Den glädjen delar jag med samt att jag tycker väldigt mycket om vår trappa som är sliten och medfaren. Här har det gått massor av fötter sen huset byggdes. Jag tänker mycket på det när jag går upp och ner på trappstegen som vi aldrig kommer slipa och måla. Barnens favoritfrukt nummer 1 är mandariner och nu börjar det komma fina frukter i affärn. Det har ätits mycket lax i veckan och det betyder kalas för katterna. Jag var hos frissan och klippte och la i lite svarta slingor. Som vanligt var det underbart särskilt en regnig kväll i november.
Lördagen var stora kalasdagen här hemma då Benjamin tog emot gratulationer från släkten. Han har tre veckor kvar till födelsedagen men det passar bättre nu.
Solen var framme på lördagen också och vi tog en härlig promenad runt byn. På söndagkvällen fångade jag denna brud dansandes och sjungandes i köket.

Vecka 46


En vecka då Peter varit på kurs och jag fått rodda hemmet själv. Det innebar att jag inte jobbat så mycket då Miriam fortfarande var sjuk. Hon fick följa med torsd- fredag och på ett möte på måndagen. Mörka kväller kräver mycket ljus. Nu blir det tända ljus till varje måltid och barnen slåss nästan om vem som ska tända. Vi behövde fylla på skafferiet och åkte till Viberga på onsdagen. En tradition för Miriam är att ta en lapp vid vägningen av frukten och så sätta den i pannan. Idag ville hon vara lösgodis och jag tryckte på det efter att jag vägt gurkorna. Det blev en rolig lapp med lösgodis för nästan 100 kr. På torsdagkvällen var det premiär för Benjamin att träna bandy ute. Det var underbart roligt för honom och väldigt kallt för oss så vi åkte till kyrkan. Där klämde Miriam en tå i en dörr så blodet droppade. På fredagen följde Benjamin med en kompis hem och de hade nån slags hejdåritual med vrål och handrörelser. Lördagen ägnades åt diverse sportaktiviteter. Benjamin och pappa var på bandymatch i Katrineholm och vi tog oss till gympasalen i Hällestad. Regn och dis blev vår lott när bilen var på vift men vi överlevde – tur att det finns regnställ. På eftermiddagen for vi sen till Lotorp för en mysig auktion där Benjamin hjälpte till att springa ut med varorna. Söndagen ägnades åt plock, städ och kalasförberedelser. Mitt i det kaoset satt alla tre barnen och ritade och gjorde läxor. Det är så fint när de kan sitta tillsammans och vara kreativa och koncentrerade. Det händer inte så ofta. Klockan tre kom det sen ett gäng grabbar som fikade, badade badtunna, spelade tv-spel och käkade korv.
Nu är alla hemma och friska och redo för nya tag i veckan som kommer!

Vecka 45

En vecka när mörkret sänkt sig över samhället. Det är mörkt när man går upp och mörkt när man kommer hem. Det är skönt att vara inne i ett ombonat hus. Jag gillar speglingarna i fönstret när det skymmer utanför och hemmet innanför blir gult och varmt. Den är veckan kan förövrigt sammanfattas med feber och hosta. Benjamin blev sjuk först och låg i soffan i några dagar. Miriam kroknade på torsdagen och även Peter fick en släng under helgen. Det blev mycket tv, tv-spel, dricka, godis och annat gott för att bli frisk. Det snöade också mitt i veckan och jag ringde hem till Peter för att ta foton. Det gjorde han och passade också på att ge Benjamin möjlighet att göra en snögubbe trots febern. Han fick en hög med snö i en stekpanna som han fick på en pall bredvid soffan. Peter testade också kameran i köket och jag gillade den röriga bilden från våran diskbänk. Det är så mycket vardagsliv med en stökig diskbänk.
Jag och Benjamin åkte söderut på lördagen. Benjamin tillbringade helgen med farmor, farfar, faster och farbror medan jag var på scrapträff.

Vecka 44

Barnen har varit lediga hela veckan och vi vuxna har gått omlott. Det har varit en härlig vecka full av aktiviteter och gemenskap. Jag har många gånger slagits över mina barns kärlek och starka relation till varandra. De bråkar, slåss och retas men de kan också ha så trevligt ihop. Tex i fredags fick de inte gå till kompisar utan vi skulle vara hemma. Det suckades en kvart men sen så drog leken igång inne för att sen fortsätta nere i skogen. Bilden på barkbiten är ett minne från den lekstunden som varade hela förmiddagen.
De har varit i badhuset och i ishallen. Jag mutade till mig en fotosession i höstsolen. I torsdags var vi i Linköping där höjdpunkten var biobesök. Filmen UPP tyckte vi alla om och som Benjamin sa när vi gick ut: Den filmen får vi se fler gånger!
I lördags åkte vi iväg med tre barn till mormor och träffade kusinerna. Ett besök på kyrkogården blev det också innan vi åkte hem. Det är så underbart fint med alla ljus som brinner i mörkret. Barnen fick tända ljus både på morfars och gammelmormors grav.
Söndagen har ägnats åt våra fönster som har putsats och satts in. Nu blir det äntligen lite varmare inomhus!
fortsätt leta »