Vecka 46


En vecka då Peter varit på kurs och jag fått rodda hemmet själv. Det innebar att jag inte jobbat så mycket då Miriam fortfarande var sjuk. Hon fick följa med torsd- fredag och på ett möte på måndagen. Mörka kväller kräver mycket ljus. Nu blir det tända ljus till varje måltid och barnen slåss nästan om vem som ska tända. Vi behövde fylla på skafferiet och åkte till Viberga på onsdagen. En tradition för Miriam är att ta en lapp vid vägningen av frukten och så sätta den i pannan. Idag ville hon vara lösgodis och jag tryckte på det efter att jag vägt gurkorna. Det blev en rolig lapp med lösgodis för nästan 100 kr. På torsdagkvällen var det premiär för Benjamin att träna bandy ute. Det var underbart roligt för honom och väldigt kallt för oss så vi åkte till kyrkan. Där klämde Miriam en tå i en dörr så blodet droppade. På fredagen följde Benjamin med en kompis hem och de hade nån slags hejdåritual med vrål och handrörelser. Lördagen ägnades åt diverse sportaktiviteter. Benjamin och pappa var på bandymatch i Katrineholm och vi tog oss till gympasalen i Hällestad. Regn och dis blev vår lott när bilen var på vift men vi överlevde – tur att det finns regnställ. På eftermiddagen for vi sen till Lotorp för en mysig auktion där Benjamin hjälpte till att springa ut med varorna. Söndagen ägnades åt plock, städ och kalasförberedelser. Mitt i det kaoset satt alla tre barnen och ritade och gjorde läxor. Det är så fint när de kan sitta tillsammans och vara kreativa och koncentrerade. Det händer inte så ofta. Klockan tre kom det sen ett gäng grabbar som fikade, badade badtunna, spelade tv-spel och käkade korv.
Nu är alla hemma och friska och redo för nya tag i veckan som kommer!

Kommentarer

Lämna en kommentar