Favoriterna 2011

Jag har gått igenom mina layouter gjorda under 2011 och valt ut 10 favoriter. Det här året är nog ett rekordår i mängd scrappade alster – jag har inte exakt koll men runt 200 layouter har det blivit. Jag scrappar för att må bra och var resultatet att döma har jag mått väldigt bra. Jag har upplevt det svårare att scrappa sen Samuel kom men verkar nu hittat formen som 3-barnsmamma och scrappare.

Jag ser att jag under året har prövat en del tekniker som att skvätta färg och använda masker. Jag kan annars se att min stil är sig lik och jag har genom tillbakablicken blivit klar över några detaljer i mitt skapande som jag ska hålla fast vid – det är balansen mellan dekorerat och tomrummet som ger den ultimata designen.

Den här layouten är nog min absoluta favorit och den är också väldigt lik en av förra årets favoriter. Jag gillar det upplägget med avskalad design och väl avvägda dekorationer i form av färgsplashar och mönstrat papper. En av mina favorittekniker är att leka med olika typsnitt och leka med orden i titeln och den detaljen på den här layouten bidrar också till att den är min favorit.

Den är min andra favorit och med den vann jag också en tävling. Den är på ett sätt den förra layoutens motsats med en brokigare design men jag gillar det här att skapa sina egna bakgrunder.

Den här layouten tog väldigt lång tid att göra trots sin enkelhet. Det har mycket att göra med det känsloladdade fotot från vårt första möte med Samuel. Det är verkligen inte lätt att scrappa clean and simple för ibland tar det många timmar att värka fram de rätta placeringarna av papper och dekorationer.

Den här gillar jag väldigt mycket pga dess annorlunda design. Jag ska försöka hålla fast vid såna här knasiga placeringar av foto och dekorationer mer under nästa år

Jag vet inte vad det är som gör den här layouten så mysig. Jag gillar att jobba med stora foton och många olika mönstrade papper. Jag gillar att frossa i bokstavstickers och färger.

Det är roligt att frossa i färger och dekorationer samtidigt som det är så underbart att träffa rätt med det riktigt avskalade ibland. Den här layouten blev bara så perfekt med stickers, bling och brads.

Att jobba med många mindre foton har jag gjort mycket under året. Det ger många möjligheter även på de mindre layouterna. Här är det återigen placeringen av foton och dekorationer tillsammans med färgerna som jag gillar.

Den här vann också en tävling och är också så där perfekt lagom med stänk och dekorationer. Och så ett supermysigt foto från en härlig vårkväll.

Härliga färger i kombination med ett härligt foto.

Kombination av spillbitar av mönstrat papper och några förpackningar, lite fjäril, häftklammer, cirklare och badge i lagom blandning.

2009 års scrapfavoriter

Jag har precis gått igenom mina layouter och valt ut 10 favoriter från året som gått. Det är som vanligt svårt för å ena sidan tycker jag att alla ser likadana ut och att ingen sticker ut mer än nån annan men å andra sidan är ju nöjd med nästan alla.
Men några är jag mer nöjd med och det är de här:

Jag gillar den enkla och rena designen med tydlig triangel. Kombinationen av turkost och orange är också oslagbart.


Den här är skapad efter en skiss av Helene och hon gjorde en tolkning också. Jag gillar fotot och molnen som regnar hjärtan. Jag gillar också de tankar jag skrivit ner på layouten.


När jag gjorde den här var jag frustrerad och arg på en jobbsituation. Den är skapad som terapi och jag kommer ihåg hur jag öste på vackra kärleksfulla saker. Och ju mer hjärtan jag klistrade dit ju bättre mådde jag.


Fotot kommer upp sen på mina favoritfoton och papperet var så perfekt. Det är en laoyout där jag knappt gjort något mer än att klistra dit fotot.


Jag skulle vilja scrappa med flera mindre foton oftare. Här har jag fått med en serie foton som visar vägen fram till målet, målet och lyckan över det. Jag gillar också den enkla designen som ändå är effektfull genom skrynklor och sömmare.

En annorlunda layout vad gäller färger för mig. Den är skapad som ett DT-uppdrag. Jag gillar journalingen som skapades genom siffror och remsor. Den handlar om hur vi har blivit familj allteftersom. Första siffran handlar om hur Peter och jag träffades, 2:an berättar om bröllop och sen hur vi fick barnen och 5:an om vår väntan på nästa familjemedlem.

Den här är totalt kopierad av en annons som var en utmaning på SWEscrap. Det var hemskt roligt att göra och så gillar jag texten väldigt mycket. Det är något jag verkligen lever efter och jag har många drömmar som jag njuter av att ha som små skatter i mitt inre.
Den här är skapad efter en skiss av Diana på SWEscrap. Det här är nog den laoyout jag är allra nöjdast med från året som gått.

Enkelt är bäst och att bara plocka fina dekorationer tillsammans med ett foto är guld! Att det dessutom var en del gamla dekorationer gör det hela ännu roligare.
Det bekräftar att jag hittat min stil och det är en påminnelse till mig själv att köpa det jag tycker om och inte bli stressad över att det inte blir använt på en gång. Förr eller senare kommer rätt layout.

Tjoff, tjoff sa det när jag gjorde den här och det är så jag gillar att scrappa. Det här är en sån layout som det finns många av. Jag har min stil och det syns när man tittar igenom ett års skörd.